skip to Main Content

Ting der vægtes i bedømmelse af Murray Grey

Bedømmelse

Ved bedømmes af Murray Grey, ligges der vægt på de egenskaber som gør Murray Grey til en økonomisk, sund og velfungerende race.
Ting der vægtes højt i bedømmelse af Murray Grey.
  • ”Lemme kvalitet og bevægelse”. Rene fine lemmer og en god bevægelse er afgørende for, at sikre sunde dyr som har en god produktion, samt er i stand til og vandre rundt efter græs.
  • ”Kropslige rammer” De kropslige rammer skal være i orden, dette er afgørende for at sikre harmoniske dyr. Der ligges vægt på dybde i kroppen, dette sikrer at der kommer nogle ”kg” på dyrene, og at der er plads til et stort fordøjelsessystem, der sikrer dyrets evne til at omsætte tungt fordøjeligt foder. En tommelfingerregel siger ”60/40” Altså skal 60% af dyrets højde være krop og 40% være luft mellem jorden og dyrets mave.
  • ” Type” Her kigger man på de mere ”bløde” egenskaber, om dyret har noget udstråling, ved køer/kvier kigges der efter et feminint udtryk. Ved en stærk ”type” ko/tyr kigges der også på bredde i kammen, et godt velplaceret yver for tyrenes vedkommen et par store testikler, et flot hoved osv. Overordnet set bør man kunne genkende racen ud fra de racetypiske træk, der også vægtes i bedømmelsen når man betragter dyret.
Back To Top